Βιογραφικό
Η Άρτεμις Αλεξοπούλου είναι μαιευτήρας, χειρουργός γυναικολόγος, απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατέχει τίτλο (master in science) μεταπτυχιακών σπουδών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Παθολογίας Κύησης (διετείς σπουδές) με αντικείμενο διατριβής “Γυναικολογικός καρκίνος και κύηση“.

Μετέχει στο εξειδικεύμενο πρόγραμμα του κέντρου ΕΚΠΑ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών “Ανθρώπινη Αναπαραγωγή“για την αντιμετώπιση των υπογόνιμων ζευγαριών.

Είναι υπ. Διδακτώρ του Πανεπιστημίου Αθηνών –Ιατρική Σχολή- τομέας υγείας μητέρας –παιδιού με θέμα διδακτορικής διατριβής : o ρόλος της κυτταρολογίας υγρής φάσης στη διερεύνηση αλλοιώσεων του ενδομητρίου σε προεμμηνοπαυσιακές και μεταεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

Έχει μετεκπαιδευτεί και συνεχίζει την ενεργή συμμετοχή σε εξιδεικευμένα κέντρα όπως στο κέντρο Λαπαροσκόπησης CICE –CLERMONT FERRAND-Γαλλία , στην ενδοσκοπική χειρουργική(minimal invasive surgery), γυναικολογικό υπέρηχογράφημα (Malmö –Σουηδία)κλπ.

Κατέχει πιστοποιήσεις στην αντιμετώπιση γυναικολογικών και μαιευτικών επειγόντων περιστατικών (ALSG και ALSO αντίστοιχα).

Είναι Διευθύντρια της Γυναικολογικής κλινικής του 401 ΓΣΝΑ (ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ) και συνεργάτης των Μαιευτηρίων και Γυναικολογικών κλινικών ΙΑΣΩ , Γαία, Λητώ.